Vendégblogger ⎮ harmadik rész


 Nagyon örülök annak, hogy ennyien jelentkeztek a vendégbloggeres felhívásomra, amire halkan megjegyzem, még mindig lehet folyamatosan jelentkezni. - Részleteket ITT olvashattok róla. -
 Ezen a héten Natália, az Our Beauty blog egyik írója írt egy bejegyzést, amiben leírja, hogy Hogyan legyünk barátnők a fiunk választottjával



Már akkor el kell kezdeni ezen gondolkozni, amikor az óvodában az első kislány megfogja a kezét. Na, ott tudatosul minden anyában, hogy vége az egyeduralomnak.
Attól a pillanattól kezdve mindig lesz valaki, aki miatt az anyák a második helyre kerülnek. De ennek így kell történnie. Ez az élet rendje. Jobb esetben. Soha nem szabad elérni azt, hogy a fiunk két tűz közé kerüljön. Hiszen, akkor már rég nem az anyai ölelésért fog hazajárni, hanem azért, hogy meggyőzzön minket arról, hogy a kiválasztott lány mégis csak olyan jó, mint ahogyan ő látja.
De miért is kéne háborús övezetbe kergetni a gyermeket?  Ha jobban belegondolunk, már az első pillanatban jót tett az a lány. Hiszen szereti a fiunkat. És ha szereti, akkor az első kritériumnak megfelelt. Soha nem a saját álombeli királylányt kell beazonosítanunk abba a lányba, aki előttünk áll, amikor először találkozunk vele. Hiszen nem a mi párunk lesz. 
Az első nagy találkozás, az első nagy beszélgetés. Hát igen. Tudom, hogy itt dől el, barátnők leszünk, vagy csak szimplán elfogadjuk egymást. 
De, hogyan is legyünk barátnők?  
 
-Ne a te ízlésedet akard viszont látni. Ami neked divat vagy tetsző, nem biztos, hogy neki is. Nagyon szerencsés, ha mégis hasonló ízlés világotok van. Eggyel közelebb vagytok ahhoz, hogy jó legyen a kapcsolat.
-Ne akard a magad elvárásainak megfelelőre formálni.  Nem veled jár! Senki sem tökéletes, és ha a fiad valami miatt őt szemelte ki, annak nyomós oka van.
-Ne akard azonnal megtanítani neki, hogy mit szeret a fiad és mit nem. Ez nem a te dolgod. Nem kell máris használati utasítást adnod a közös életükhöz. Majd ők megtanulják egymást és eldöntik, hogy akarják-e vagy sem.
-Ne akard egyből elfogadtatni magad. Hagyd meg neki a döntés jogát. Eléggé fura, ha már az első alkalommal te akarsz lenni a legjobb anyós jelölt. És ha már az elején az esküvőt emlegeted, akkor szerintem egyből futásnak ered a kislány.
-Beszélgess vele, de ne úgy, mint aki vallat. Kellőképpen zavarban van ő anélkül is, és ha még meg is kell fontolnia, hogy  hogyan és mit kell válaszolni, hogy ne kerüljön „bitófa” alá, hát nem biztos, hogy vágyni fog a következő találkozóra.
-Jó ha tudja mit is érzel, de nem az a célod, hogy eltávolodjatok. Ezért ne azt ecseteld, hogy milyen is az, amikor már barátnője van a fiadnak, és jaj most mi lesz. Mond el, hogy örülsz ennek az egésznek. 
Azt gondolom, az a legjobb, amit tehetünk, hogy kihozzuk az adott szituációból a legjobbat. Hiszen az a lány nem egy gonosz némber, Ő az a lány, aki a fiunkat választotta, hogy boldoggá tegye és szeresse.

                                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram