I am greater than my highs and my lows


 Ezt a bejegyzést azóta meg akartam írni, hogy kitaláltam ezt a tetoválást, ami egy éve volt. Mivel a blogomat formálom a cukorbetegség és az ezzel járó élet felé, egy ilyen posztot helyénvalónak találok. Szeretném, hogy több ember tudjon a betegségről és annak velejárójáról.
 Maga a tetoválás egy szimbólum, aminek jelentése: "I am greater than my highs and my lows". Magamtól nagyon nehezen fogalmazom meg a mély jelentését, ezért gondoltam lefordítanám a Diabetes Daily erről szóló cikkét. [Erről szóló eredeti cikk ITT található.]


 A szimbólumok néhány embernek ezek csak hieroglifák, de minket emlékeztetnek a mindennapi csatára. A tetoválás jelentése: "Jobb vagyok, mint a magas és alacsony vércukorszintem."

Többek vagyunk a számoknál
 Az emberek szeretik az adatokat; adatokat gyűjtenek, adatokat hasonlítanak össze, adatokat manipulálnak, hogy mindenféle dolgokat mondjanak. Az emberek szeretik a számokat, mert azok nem hazudnak. Ők csak objektív szemlélők, akik úgy közlik a dolgokat, ahogy azok vannak. Az emberek szeretik a számokat, mert ezzel lehetővé teszik, hogy felcímkézzünk valamit, hogy dolgokat kategóriákba csoportosítsunk, hogy ujjal mutogassanak rád és kérdésekkel bombázzanak, hogy dícsérjen vagy hibáztasson. 
 Szóval mit csinálnak a diabetológusok, az egészségünk felügyelői, egyéb más orvosok az életünkben? Számokká tesznek minket. 
 "Ó, a vércukorszinted 23,2. Mit csináltál, amitől ez bekövetkezett?"
 "A hemoglobin A1c-d 8,4%. Sürgős változtatásokra van szükséged."
 "A hemomglobin A1c-d 6,2%. Csak így tovább!"

Van választásunk
 A cukorbetegség brutális tud lenni néhanapján. Van, hogy váratlanul leesik a cukorszint, és abba kell hagyni a testmozgást. Van, hogy megmagyarázhatatlanul felmegy, amikor pontosan ugyanannyi inzulint adtál, pontosan ugyanakkor és pontosan ugyan azt az ételt etted, úgy, hogy a cukorszinted ugyan annyi volt étkezés előtt. Sokkal idegesítőbb, mint egy repülőgép közepén ülni egy üvöltöző csecsemővel, aki közvetlen mögötted ül, és az előtted ülő személy pedig szinte az öledbe hajtja az ülését. 
 Nézhetjük a betegséget a "pohár félig üres, félig tele" szemlélet alapján. Tekinthetsz rá úgy, mint egy dologra, amit kellemetlen kezelni, de mégis olyan lehetőségeket nyújt, amiket sosem kaptál volna meg, ha nem diagnosztizáltak volna.
 Senki sem tökéletes. Az élet, mint egy hullámvasút. Ha az út folyamatosan egyenes, mindannyian halálra unnánk magunkat, mintha Iowa-n keresztül utaznánk. Az élet arról szól, hogy elérd azokat a céljaidat, amiket megcélzol és valóra váltsd az álmaidat. Arról szól, hogy kockáztass és néha pofára ess, de fel akarj állni és akarj tovább menni.
 A cukorbetegség néha a padlóra fog küldeni, de nem címkézhetünk fel minden egyes számot és engedhetjük meg nekik, hogy befolyásolja a boldogságunkat. Ezek csak számok!

Tőled függ
 Csak te döntheted el, hogy hogyan reagálsz a számokra. Az életed központjává is teheted őket. Pánikolhatsz, dühös lehetsz, akármikor amikor alacsony vagy magas a cukrod. Akár külső ellenőrzésre is használhatod őket, hogy növeld az egódat. "Csak egy kis doboz fagyit ettem, és a cukrom 6,1. Király vagyok." Vagy lehetsz semleges, vigyázni a cukordra úgy, ahogy vannak, élhetsz határok nélkül és uralhatod az utadat. Az élet rövid. A cukorbetegségnek sosem szabad megállítania téged abban, amit szeretnél csinálni. Az élet sokkal többről szól. 

 Jobbak vagyunk, mint a magas és alacsony vércukorszintek.
✝ = ♡

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram